Wat is Social Media content?

Social Media content zijn de specifieke berichten die je op sociale platforms zoals Twitter, Facebook, Whatsapp, LinkedIn en andere die je plaatst. Content bestaat uit passende afbeeldingen, goeie teksten en advertenties plaatst. Is het voor jouw bedrijf interessant om daar iets (meer) mee te gaan doen? Hieronder geven we jou een beter beeld waarom wel, waar niet, enz.

Is Social Media ook voor jouw bedrijf geschikt?

Waarom doen we aan Social Media?

Sommige bedrijven beslissen om ook iets met Social Media te doen omdat de concurrent het doet. Anderen vermijden het liever en houden zich er zo ver mogelijk van weg. Ze verwachten niet dat een platform populair zal worden of ze zien het 'binnenkort' verdwijnen. Wij kunnen je alvast meegeven dat het niet zal weggaan. Social Media wordt steeds meer en meer verweven in het dagdagelijks leven, zaakvoeren en handel drijven. Hoe bezorgt mensen ook zijn over hun privacy, alle waarden worden deels vergeten als er iets te delen is wat anderen leuk zouden kunnen vinden.

Er zijn veel meer platforms dan enkel de gekende waarden als Facebook, Twitter, LinkedIn of Whatsapp. Elk platform spreekt een bepaalde doelgroep aan. Dat kunnen particulieren zijn, bedrijven, jongeren, senioren, specialisten en andere.
Je kan dus wel stellen dat het een belangrijke touch point kan zijn. En laat ons ook niet vergeten dat 'online engagement' zorgt voor traffiek naar je site (wat Google toch wel apprecieert), naamsbekendheid en branding. Het is een krachtig kanaal voor customer service en ondersteuning.

Welke impact heeft Social Media?

Stel dat een gelijkaardig bedrijf in jouw omgeving, met ongeveer dezelfde producten of diensten als wat jij aanbiedt, wel een Social Media Content-plan heeft en jij niet. Mogelijke klanten die online zoeken naar dat product of die dienst, horen er van praten via Social Media. Het andere bedrijf deelde immers reeds een update van het nieuw assortiment nog voordat jij het in de etalge hebt gezet. Ze worden gevolgd door veel mensen dus die zien meteen het aanbod in hun nieuwsfeed.

Jij gebruikt de website en lokale gratis pers om datzelfde nieuwe te etaleren. Vertraging op het nieuws, er wordt bijna niet gedeeld met andere vrienden of vriendinnen, zakenpartners,... . We merken het verschil. De concurrent verkocht misschien reeds iets nog voordat jij het online publiceerde.

Klanten zoeken meestal online als ze iets in gedachten hebben. De volgende filtering is ofwel waar het het goedkoopst wordt aangeboden, of wat er het makkelijkst bereikbaar is qua locatie (denk niet alleen in termen van postcodes maar ook aan toegankelijkheid, parking, enz.).
Als je jouw bedrijf online ook via Social Media uitspeelt, heb je meteen een streepje voor of ben je op z'n minst een even grote uitdaging voor jouw concurrent als andersom. En laat ons zeker ook niet vergeten dat het bereik veel groter is om prospecten te ontmoeten.

Social Media opstarten voor jouw bedrijf

Hoe begin je samen met ons aan Social Media?

Wij vinden het belangrijk dat jouw bedrijf op het juiste kanaal zit, we houden niet van kruit verschieten. Daarom doorlopen we ook enkele stappen zodat jij en wij meteen goed zitten:

  • We bespreken wat je reeds hebt en waar jouw doelgroep zit op sociale media.
  • Dan zorgen we dat we één of meerdere sociale kanalen voor jouw bedrijf klaarstomen, zoals ook op basis jouw huisstijl en 'tone-of-voice'.
  • Samen bespreken we welk soort informatie jouw doelgroep boeit en bindt, wat ze willen zien op hun kanaal.
  • Er wordt een strategie en planning opgesteld voor het plaatsen van berichten.
  • We duiden jouw de beste manier om alles te controleren of hoe om te gaan met klanten online. Je mag het natuurlijk altijd integraal uitbesteden aan Digicrows...

Niemand hoeft bang of argwanend te zijn om Social Media te implementeren in zijn/haar bedrijf. Het is er met een bepaald doel en het geeft jouw prospect en klant een extra contactpunt. Het is honing voor jouw omgeving en het biedt veel kansen voor verdere groei. We beloven het.

Ik wil socializen

(Als je meer wil te weten komen over Social Media, dan brengt bovenstaande knop je naar onze contact-pagina.)